Μακαρόνια με σάλτσα τόνου αλα Βαρβάρα

Η φίλη μου ή Βαρβάρα κάποτε ήταν δύσκολη στο φαγητό. Δεν έτρωγε ντομάτες ωμές, ούτε κρεμμύδια, πολλά λαχανικά τα έτρωγε μόνο ωμά, και για μεγάλο διάστημα ήταν χορτοφάγος. Ήμασταν όμως κολλητές και μαγειρεύαμε συχνά μαζί, κάτι το οποίο μας ανάγκασε να βρούμε συνταγές που άρεσαν και στις δύο. Η συνταγή που έχει μείνει εδώ και πολλά χρόνια στο ρεπερτόριό μου είναι μια σάλτσα ντομάτας, που φτιάχνεται σε χρόνο ρεκόρ και ικανοποιεί τους πεινασμένους! Απολαύστε…

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου (για 2 πεινασμένους)

  • μία κονσέρβα (400 γρ) τοματάκι ή χυμό τομάτας
  • μισό κύβο λαχανικών ή μισό κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή λάδι ή μαργαρίνη ή μείγμα αυτών
  • μία κονσέρβα τόνο
  • λίγη ρίγανη
  • λίγη ζάχαρη
  • 250 γρ μακαρόνια της επιλογής σας
  • προαιρετικά: παρμεζάνα ή άλλο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

Η σάλτσα είναι πολύ απλή υπόθεση: ρίχνετε τη ντομάτα, τον κύβο λαχανικών και το λάδι ή μαργαρίνη σε ένα κατσαρόλι, ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράζουν χωρίς καπάκι.Εντωμεταξύ βράζετε το νερό για τα μακαρόνια και τα βάζετε κι αυτά να βράσουν. Στραγγίζετε τον τόνο και τον τεμαχίζετε. 

Όταν η σάλτσα έχει σιγοβράσει για ~20-25 λεπτά, δοκιμάζετε και αν είναι ξινούλα προσθέτετε λίγη ζάχαρη. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε μια πρέζα ρίγανη και τον τόνο. Ανακατεύτετε καλά. Εντωμεταξύ είναι έτοιμα και τα μακαρόνια σας! Αναμείξτε, προσθέστε τυρί αν σας αρέσει και απολαύστε!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s