Φοντάντ σοκολάτας

Οι Γάλλοι έχουν κάποια γλυκά τα οποία είναι εύκολα στην παρασκευή τους, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη τέχνη ή ταλέντο, αλλά είναι τόσο, μα τόσο νόστιμα! Ένα τέτοιο θα σας παρουσιάσω σήμερα. Το γλυκό αυτό μοιάζει με κέικ, με τη διαφορά ότι δεν φουσκώνει. Παραμένει επίπεδο μέσα στο ταψάκι του και είναι κάπως πυκνό και νωπό – σαν brownie αλλά πολύ, μα πολύ σοκολατένιο! Τα υλικά είναι λίγα και η παρασκευή γρήγορη και εύκολη.

Από σήμερα θα αρχίσω να σας γράφω το θερμιδικό περιεχόμενο των φαγητών και των γλυκών. Όχι για να σας αποθαρρύνω βέβαια, αλλά για να έχουμε επίγνωση του τι τρώμε! Επίσης, θα αναφέρονται και οι χρόνοι προετοιμασίας και μαγειρέματος.

Φοντάντ σοκολάτας

  • Η ποσότητα για ένα ταψάκι διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών
  • Φτιάχνει 8 μερίδες – περίπου 410 θερμίδες ανά μερίδα
  • Προετοιμασία: 10-15 λεπτά
  • Ψήσιμο: 20 λεπτά

Υλικά:

  • 200 γρ. σοκολάτα πικρή ζαχαροπλαστικής (ή πικρή κουβερτούρα)
  • 125 γρ. βούτυρο γάλακτος ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο για να μην έχει σβολάκια)
  • 3 αυγά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη σοκολάτα σε κομματάκια. Ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας ή με μια κουτάλα ή με ένα χτυπητήρι. Στο τέλος ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα. Καλύπτετε το ταψάκι με λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα μέσα. Το ψήνετε για 20 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστό ή κρύο. Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας!

Advertisements

One thought on “Φοντάντ σοκολάτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s