Θήλαζε ή μή θηλάζεις: το γάλα-δηλητήριο και η ραδιενέργεια

Φούι! Γα΄λα αγελάδος!Τις προάλλες ενεπλάκην σε μια συζήτηση για τα οφέλη του θηλασμού. Ναι, πράγματι, στην Ελλάδα προσπαθούν να μας κάνουν να μη θηλάζουμε, για τους Α,Β λόγους μάρκετινγκ, οι γιατροί «τα παίρνουν» από τις εταιρείες, το  βρεφικό γάλα είναι πολύ ακριβότερο απ΄ό,τι στο εξωτερικό και πωλείται στα φαρμακεία, κάποιοι πλουτίζουν κτλ κτλ. Όμως η όλη νοοτροπία «ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ / ΤΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ «, συγγνώμη, αλλά παραπάει. Βλέπετε εσείς να μειώθηκε το προσδόκιμο της ζωής κάποιου επειδή δε θήλασε; Βλέπετε στη σημερινή τεχνολογικά ανεπτυγμένη κοινωνία να έχει κάποιος κάποιο φοβερό πρόβλημα υγείας, επειδή δε θήλασε;

Εντάξει, δε λέω, υπέροχος ο θηλασμός, κι εγώ θήλασα την κόρη μου και θα το έκανα πάλι. Υπέροχο το δέσιμο της μαμάς με το μωρό που δημιουργείται από αυτήν την απλή πράξη! Αλλά να έχουμε και λίγη κοινή λογική, να μην τρελαινόμαστε βρε παιδί μου. Το επιχείρημα που άκουσα ήταν «με αυτά που βάζουν μέσα στη σκόνη/ στο αγελαδινό γάλα καλύτερα να μην του δώσω γάλα ποτέ». Τι λοιπόν βάζουν στη σκόνη; Το χειρότερο συμβαίνει στην Αμερική, που βάζουν φρουκτόζη και οδηγούνται στην παιδική παχυσαρκία. Αλλά εδώ δεν υπάρχουν τέτοια θέματα. Και τελικά το δικό σας γάλα τι έχει μέσα; Ναι, κυρίες μου. Το δικό σας γάλα, από το βυζί σας, από πού έρχεται; Τρώτε μάννα εξ’ουρανού; Δεν τρώτε αυτά τα νορμάλ πράγματα που τρώει όλος ο υπόλοιπος κόσμος και – ω, του θαύματος! – δεν πέφτει κάτω νεκρός από τις τρομερές τοξίνες; Εσείς δε φάγατε ποτέ κρεμμύδια καλλιεργημένα δίπλα σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, όπου είναι τοις πάσοι γνωστό ότι το έδαφος περιέχει διάφορα ραδιενεργά ισότοπα (το ξέρατε ότι ένα εργοστάσιο που καίει κάρβουνο για την παραγωγή ενέργειας εκλύει στην ατμόσφαιρα περισσότερη ραδιενέργεια απ΄ό,τι ένα πυρηνικό εργοστάσιο;) και άλλα τοξικά χημικά; Εσείς δηλαδή πώς μπορείτε να ξέρετε με τόση σιγουριά και τόση αυτοπεποίθηση τι ακριβώς είναι καλό και τι όχι, και προπάντων τι τρέχει από το στήθος σας;

«Ενημερωνόμαστε», μου είπε η αγαπητή μαμά, που θηλάζει τα παιδιά της πλέον των δύο ετών (ας είχε το βυζί το δικό μου που φτάνει στον αφαλό και μπορώ να το δέσω φιόγκο και θα σου’λεγα αν θήλαζε). Πώς ενημερώνεσαι, καλή μου; Τις προάλλες διάβαζα ένα άρθρο, γραμμένο από ευηπόληπτο ιατρό, εις την αγλλικήν παρακαλώ το διάβαζα γιατί δεν είμαι τόσο ανίδεη όσο νομίζετε. Έγραφε λοιπόν το άρθρο ότι ακόμα και οι ίδιοι οι γιατροί δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς επιδρούν τα φάρμακα που δίνουν στους ασθενείς τους, τις παρενέργειες, και αν ενδείκνυνται για άλλες παθήσεις από αυτές για τις οποίες προορίζονται. Κι αυτό γιατί όλες σχεδόν οι επιστημονικές μελέτες που δημοσιεύονται χρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις φαρμακευτικές εταιρίες, με αποτέλεσμα οι μελέτες που δεν έχουν ευνοϊκά αποτελέσματα να σπρώχνονται «κάτω από το χαλί», να δημοσιεύεται ένα ελάχιστο ποσοστό των αποτελεσμάτων (μόνο τα ευνοϊκά παρακαλώ!) και στην αγορά να κυκλοφορούν χίλια μύρια φάρμακα που είτε δεν κάνουν τίποτα, είτε είναι ακόμα και βλαβερά για τους ασθενείς. Κι εσείς μου λέτε ότι είστε ενημερωμένες! Πιστεύετε δηλαδή ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά στη βιομηχανία του φαγοποτιού; Πιστεύετε ότι έχετε κάποια πηγή «εκ των έσω» που μπορεί να σας πει τα μυστικά του επαγγέλματος; Η πηγή σας, κυρίες μου, είναι οι φήμες, η τηλεόραση, και αυτά που διαβάζετε σε εκείνα τα εναλλακτικά διαδικτυακά σάιτ που συστήνουν φραπελιά για τον καρκίνο και τη θαυματουργή δράση του λεμονιού για την καταπολέμηση επικίνδυνων μολύνσεων. Δεν γνωρίζετε, όπως κι εγώ δεν γνωρίζω, γιατί αντικειμενικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε! Πώς δηλαδή θα γνωρίζεις όταν μελέτη δε γίνεται ή όταν η μελέτη δε φτάνει στον καταναλωτή αλλά προστατεύεται με συμβόλαια εχεμύθειας και με απειλές μηνύσεων εκατομμυρίων;

Δεν υπάρχει φάρμακο που να θεραπεύει το κοινό κρυολόγημα… Μόνο να χορέψεις γυμνή στην ταράτσα μια νύχτα αφέγγαρη πίνοντας μείγμα μελάσσας και κράνμπερις!

Αλλά υπάρχουν και κάποιες μελέτες που φτάνουν στη δημοσιότητα, και επιλέγετε να τις αγνοείτε. ‘Εχετε διαβάσει π.χ. εκείνες που δείχνουν ότι τα βιολογικά προϊόντα δεν έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία απ΄ό,τι τα μη βιολογικά; Έχετε κοιτάξει γύρω σας, για να διαπιστώσετε πώς είναι όλοι αυτοί που και βιολογικά δεν τρώνε, και δε θήλασαν; Αν είστε τόσο σίγουρες για τις απόψεις σας, ας βγούμε στο δρόμο και δείξτε μου με το δάχτυλο όλους αυτούς που έπιναν ως βρέφη αγελαδινό γάλα: σύμφωνα με τα λεγόμενά σας θα πρέπει να είναι πασιφανή τα συμπτώματα της κατάπτωσης της υγείας τους. Και σίγουρα αυτοί δε θα ζήσουν μέχρι τα βαθιά γεράματά τους, θα πάνε νέοι από κάποιο τρομερό είδος καρκίνου.

Τελειώνω το παραλήρημά μου ενημερώνοντάς σας ότι εγώ γεννήθηκα στις 32 εβδομάδες κύησης και δε θήλασα, και δεν είχα ποτέ μου καμία αλλεργία, ενώ ο σύζυγος που και 8 μήνες θήλασε και όλα τα βιολογικά έτρωγε, είχε ισχυρές αλλεργίες που του προκάλεσαν άσθμα στην παιδική του ηλικία, κάτι που μας δείχνει ότι οι στατιστικές δεν μπορούν να εφαρμοστούν για να βγάλει κανείς συμπεράσματα για κάθε άτομο ξεχωριστά. Α, ξέχασα. Έπρεπε να είχε θηλάσει τουλάχιστον 2 έτη. Αυτό συστήνει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας. Μα τι χαζή είμαι.

Ας σας θυμίσω όμως, ότι κι εσείς φάγατε λαχανικά και γάλα με ραδιενέργεια μετά το Τσερνόμπιλ, και είστε μια χαρά. Βγάλτε λοιπόν τα παιδιά σας από τη γυάλα. Οι στατιστικές μελέτες που διαβάζετε και πιθανώς καταλαβαίνετε, αν οι δημοσιογράφοι δεν τις έχουν βέβαια αλλοιώσει με ηχηρούς και τρομακτικούς τίτλους και απόκρυψη των μισών αποτελεσμάτων, κι αυτές από κάποιους δημοσιεύτηκαν, που ποιος ξέρει τι συμφέροντα έχουν. Και όλες τις άλλες που αποσιωπήθηκαν, δεν θα τις δείτε ποτέ.

Advertisements

2 thoughts on “Θήλαζε ή μή θηλάζεις: το γάλα-δηλητήριο και η ραδιενέργεια

  1. Αν ήτανε κάθε φορά που τρώγαμε ή πίναμε κάτι να κοιτούσαμε τι εμπεριέχουν, τώρα, ως αποτέλεσμα θα είχαμε καταλήξει στα
    Γκαλαπάγκος να τρώμε καρύδες :P. Ευτυχώς που υπάρχει κάτι στον οργανισμό των περισσότερων ανθρώπων που λέγεται αντισώματα ;).

  2. περα απο το τι εχει μεσα το καθε γαλα θα σε ρωτησω κατι αλλο. αν λοιπον εχεις την εντυπωση οτι το γαλα φορμουλα φυτρωνει στα υπογεια των φαρμακειων και των σουπερ μαρκετ, ξερεις λοιπον πως παραγεται το αγελαδινο γαλα που πωλειτε μαζικα? ξερεις πως τα ζωα ζουν στοιβαγμενα μεσα σε κλουβια στα οποια δε μπορουν ουτε να γυρισουν, γονιμοποιουνται τεχνητα χωρις τα ιδια να το επιλεγουν, γεννανε το μοσχαρι και τους το αρπαζουνε μολις κατεβασουν γαλα, εχουν βελτιωσει τις ποικιλιες ωστε να παραγουν περισσοτερο γαλα απ οσο μπορει ν αντεξει ο οργανισμος τους? ξερεις λοιπον οτι τα ζωα ζουν σε αθλιες συνθηκες, κακοποιουνται σωματικα, τρελενονται απο το εγκλεισμο?
    οσο για το πιο γαλα ειναι καλυτερο, η φυση εχει ορισει το καθε θηλαστικο να παραγει γαλα αντιστοιχο με τις αναγκες του μωρου του. δεν θα παθει κατι το παιδι αν πιει γαλα φορμουλα, αλλα το φυσικο ειναι να πιει γαλα απο τη μαμα του, μονο αν συντρεχουν σοβαροι λογοι δε μπορει να γινει αυτο, και αυτοι οι λογοι αφορουν λιγοτερο απο το 10% των γυναικων. μπορει να ειναι επιλογη σου να μη θηλαζεις αλλα δεν ειναι επιλογη κανενος ζωου να κακοποιειτε.

    * MP σ αυτο εχεις δικιο, ο ανθρωπος επιβιωσε για χιλιετιες στα τροπικα κλιματα τρωγωντας καρυδες και φρουτα απ ευθειας απο τη φυση. το κρεας και το γαλα δεν εχουν καμια σχεση με τη φυση μας. μπορει να μην παθαινουμε τιποτα (εκτος απο καρκινους και καρδιαγγειακες παθησεις) αλλα κανουμε μεγαλο κακο στη φυση και στα ζωα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s