Xριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια #3: μπεζεδάκια φουντουκιού-αμυγδάλου

Να ‘μαστε πάλι, με μια κλασσική γερμανική συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπεζεδάκια!  Είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, γιατί είναι πολύ μα πολύ τραγανά, γεμάτα ξηρούς καρπούς, και ταυτόχρονα ελαφριά. Συνήθως συνδυάζω την παρασκευή τους με εκείνη άλλων μπισκότων που χρειάζονται μόνο κρόκους, για να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα όλο το αυγό. Αλλά ακόμα και αν δεν κάνετε δύο τύπους μπισκότων την ίδια μέρα, και οι κρόκοι και τα ασπράδια κρατάνε τουλάχιστον 2-3 μέρες στο κάτω μέρος του ψυγείου, ώστε να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα!

Μπεζεδάκια φουντουκιού-αμυγδάλου

  • 3 ασπράδια αυγών
  • μία πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. μείγμα αλεσμένων φουντουκιών και αμυγδάλων, κατά προτίμηση μισά-μισά
  • περίπου 30-40 φουντούκια για στόλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι μέχρι να γίνουν πολύ σφιχτή μαρέγκα. Συνεχίστε να χτυπάτε, ρίχνοντας σιγά σιγά στο μείγμα τη ζάχαρη άχνη. Όταν όλη η ζάχαρη ενσωματωθεί, προσθέστε με ξύλινη κουτάλα τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς, με απαλές κινήσεις και σιγά σιγά.

Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ και στρώστε σε λαδόκολλα μπαλάκια ζύμης, μεγέθους καρυδιού. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κορνέ, μπορείτε να πάρετε δύο κουταλάκια του γλυκού τα οποία θα τα βουτάτε πού και πού σε κρύο νερό. Με το ένα κουταλάκι παίρνετε ζύμη, και με το άλλο τη σπρώχνετε απαλά πάνω στη λαδόκολλα. Όταν τελειώσετε με τα μπεζεδάκια, τοποθετήστε στη μέση καθενός ένα φουντούκι.

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, επί περίπου 15 λεπτά. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο το εσωτερικό τους θα είναι μαλακό, αλλά θα σκληρύνει μόλις κρυώσουν. Καλή σας απόλαυση!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s