10 στόχοι για τη νέα χρονιά

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο να βάζει κανείς στόχους είναι πραγματική τέχνη. Από τη μία οι στόχοι πρέπει να είναι αρκετά απαιτητικοί, ώστε να παρουσιάζουν μια καλή πρόκληση για τον ενδιαφερόμενο. Από την άλλη πρέπει να είναι επιτεύξιμοι. Οι χειρότεροι στόχοι που μπορεί κανείς να θέσει είναι του στυλ «από Δευτέρα δίαιτα». Καμία αλλαγή δε γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, και το κυριότερο, καμία αλλαγή δε γίνεται χωρίς σταδιακή μεταβολή της γενικότερης νοοτροπίας και του τρόπου ζωής μας. Οι νευρωνικές συνδέσεις στον εγκέφαλο χρειάζονται χρόνο και διαρκή εξάσκηση για να επανοργανωθούν,


και με τον ίδιο τρόπο η αλλαγή του τρόπου συμπεριφοράς μας απέναντι στα πράγματα του καθημερινού μας ενδιαφέροντος είναι κι αυτή σταδιακή και μεθοδική, αν θέλει να έχει πιθανότητες να είναι μόνιμη.

Έτσι κι εγώ είπα να βάλω στόχους καθαρά ορισμένους και πραγματοποιήσιμους για τη νέα χρονιά. Και ελπίζω να μη σας πειράζει να τους μοιραστώ μαζί σας. Παρόλο που σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή υπάρχουν δεκάδες πράγματα που θέλω και σκοπεύω να κάνω, περιόρισα τον αριθμό των στόχων του 2013 σε 10, προκειμένου να είναι θεμιτοί και να μην είναι υπερβολικά πολλοί, αλλά να εξακολουθούν να παρουσιάζουν μια καλή πρόκληση! Ιδού λοιπόν τι θέλω να κάνω φέτος:

 1. Θέλω να αφιερώσω 500 ώρες εργασίας στην πρωτοβουλία Jobs for Astronomers. Επίσης θέλω να ξεκινήσω με τον συγκεκριμένο στόχο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, διότι η πρωτοβουλία μας ήδη διαφημίζεται στη 221η συνάντηση της Αμερικανικής Αστρονομικής Κοινότητας αυτήν την εβδομάδα.
 2. Θέλω να μεθοδεύσω την συμμετοχή μου ως εκπροσώπου του Jobs for Astronomers στη συνάντηση EWASS της Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Κοινότητας το καλοκαίρι του 2013. Η μεθόδευση σημαίνει την εύρεση τρόπων προώθησης του Jobs for Astronomers, και φυσικά την πραγματοποίηση μιας ομιλίας στα πλαίσια του συνεδρίου.
 3. Όσοι έχετε διαβάσει για τις δυσκολίες της ανάρρωσης από την προηγούμενή μου εγκυμοσύνη, ξέρετε ότι αυτός ο στόχος είναι σημαντικός για μένα: θέλω να μπορώ να σηκώσω την κόρη μου τρεις μήνες μετά τη γέννα του γιου μου. Έχοντας δει άλλες μαμάδες, ακόμα και μετά από καισαρική, να σηκώνουν το καθισματάκι του αυτοκινήτου του μωρού, μαζί με το μωρό, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την καισαρική τους, είναι πλέον θέμα τιμής για μένα να κατορθώσω το ίδιο, αλλά δίνοντας λίγο περισσότερο χρονικό περιθώριο. Εξάλλου θέλω να κάνω τη γυμναστική και την επαναφορά του σώματός μου σωστά και όχι βεβιασμένα.
 4. Να συνεισφέρω μία μετάφραση το μήνα στο Science in School, αρχίζοντας από αυτόν τον μήνα.
 5. Να συγκεντρώσω υλικό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την πιο καλλιτεχνική φωτογράφιση των πιάτων που θα παρουσιάζω στο νέο μου blog μαγειρικής, το οποίο θα είναι στα Γερμανικά.
 6. Να ξεκινήσω το νέο μου Γερμανικό blog μαγειρικής, και να ποστάρω τακτικά συνταγές.
 7. Να συνεχίσω το παρόν blog, με τουλάχιστον 2 άρθρα την εβδομάδα.
 8. Να εκπονήσω σχέδιο εκμάθησης και εξάσκησης στο web development, με καθοδηγό τον σύζυγό μου και με σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
 9. Να ακολουθήσω το παραπάνω σχέδιο.
 10. Να ερευνήσω τη δυνατότητα και την πραγματοποιησιμότητα διαφορετικών επαγγελματικών προσανατολισμών, βγάζοντας ένα τελικό συμπέρασμα για τον επαγγελματικό στόχο στον οποίο θα αφιερώσω τις προσπάθειές μου. Άλλη μια λίστα μπορούσε να ανήκει εδώ, φυσικά!

Εσείς τι στόχους θέσατε για την καινούρια χρονιά; Τι είδους ήταν; Προσωπικοί, επαγγελματικοί, ή άλλου είδους; Σχετίζονται με τα χόμπυ σας, ή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Ελπίζω ό,τι και να επιζητάτε να το επιτύχετε, και αυτό να συνεισφέρει στο βαθμό της ικανοποίησής σας από τη ζωή σας.

Advertisements

One thought on “10 στόχοι για τη νέα χρονιά

 1. Παράθεμα: Η μάστιγα της ύπαρξής μου | Εν γάμω βίος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s