Ταλιατέλες με μπέικον και μανιτάρια

quadrat

γράφει η Ιωάννα

Σήμερα παρουσιάζω μια συνταγή που λατρεύω, γιατί είναι εύκολη και νόστιμη και περιλαμβάνει δύο από τα πιο αγαπημένα μου συστατικά: μακαρόνια και τυρί! Το ότι το φαγητό αυτό το τρώει με ευχαρίστηση και η κόρη μου – αφαιρώντας όμως τα μανιτάρια – είναι ένα επιπλέον μπόνους. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, ιδού:

Ταλιατέλες με μπέικον και μανιτάρια

  • Φτιάχνει 2 μερίδες
  • Χρονος παρασκευής: 40 λεπτά περίπου (συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας)

Υλικά:

  • 250 γρ. ταλιατέλες, ή άλλα φαρδιά μακαρόνια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας λάδι ή μαργαρίνη
  • 250 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, περασμένη από την πρέσα του σκόρδου
  • 100 γρ. μπέικον σε κυβάκια ή λεπτές λωρίδες
  • μισό κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη ή μια γωνιά από έναν κύβο λαχανικών
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες (περίπου 3 χιλιοστά). Θερμαίνετε το λάδι ή τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο (είναι σημαντικό η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, αλλιώς το σκόρδο καίγεται και μυρίζει). Προσθέτετε το μπέικον και εξακολουθείτε να σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα κρεμμύδια και να ψηθεί το μπέικον, περίπου 5 έως 10 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και δυναμώνετε τη φωτιά. Σωτάρετε ανακατεύοντας για περίπου άλλα 10 λεπτά και μέχρι να βγάλουν το νερό τους και αυτό να εξατμιστεί.tagliatelle1 Σε αυτό το σημείο τα μανιτάρια θα έχουν μαλακώσει και θα είναι έτοιμα. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μία βράδη κλείστε το μάτι. Η σάλτσα σε αυτή τη φάση θα πρέπει να είναι ακόμα αρκετά ρευστή. Βράστε τις ταλιατέλες κατά τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να «κρατάνε». Στραγγίξτε τες και αμέσως προσθέστε τες στη σάλτσα μέσα στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει η σάλτσα παντού. tagliatelle2Οι ταλιατέλες τώρα θα έχουν απορροφήσει την περισσότερη υγρασία, και μαζί με αυτήν και τη γεύση της σάλτσας. Σερβίρετε με παρμεζάνα και απολαύστε με τη συνοδεία ενός δροσερού ξηρού λευκού κρασιού. Καλή όρεξη!tagliatelle3

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s