Κοτόπουλο με πιπεριές στο φούρνο

Hühnchen1γράφει η Ιωάννα

Σήμερα έχω μια συνταγή που είναι το όνειρο κάθε γονιού που αγαπάει το κοτόπουλο – ή του οποίου τα παιδιά αγαπούν το κοτόπουλο: μόλις 5 υλικά, μικρός χρόνος προετοιμασίας (αν εξαιρέσει κανείς το χρόνο ψησίματος), και πλήρως φιλική προς τα παιδιά! Όταν φτιάχνω αυτό το φαγητό, φτιάχνω όσο μεγαλύτερη ποσότητα γίνεται, καθώς και η μικρή μας και εμείς δε βαριόμαστε να το τρώμε. Τη συνταγή αυτή, όπως και πολλές από τις αγαπημένες μου, τη χρωστώ στη μαμά μου, η οποία επειδή δεν έχει όρεξη να κάνει δύσκολες διαδικασίες στην κουζίνα, έχει βρει τον τρόπο να φτιάχνει πεντανόστιμα φαγητά με ελάχιστα υλικά και ελάχιστη δουλειά! Χωρίς άλλη καθυστέρηση λοιπόν, ιδού:

Κοτόπουλο με πιπεριές στο φούρνο (για 6 άτομα)

  • 6 μπούτια κοτόπουλου (κόψτε το περιττό λίπος, δηλ. την πέτσα που κρέμεται στο κάτω μέρος)
  • 4 μεγάλες ή 6 μικρές πιπεριές, σε διάφορα χρώματα, ή στο χρώμα της αρεσκείας σας
  • 2 κονσέρβες ή κουτιά τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές λάδι
  • 300 γρ. ρύζι Parboiled
  • αλάτι, πιπέρι

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς (αέρα, αλλιώς 170 βαθμούς χωρίς αέρα). Τοποθετήστε τα μπουτάκια σε ένα ταψί (διαστάσεις 40×30 εκατοστά περίπου) με το πάνω μέρος τους (δηλ. την πλευρά με την πέτσα) προς τα κάτω. Πλύντε  τις πιπεριές και αφαιρέστε τα κοτσάνια και τους σπόρους. Κόψτε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες μήκους 2-3 εκατοστών.paprikasΑπλώστε τις πιπεριές πάνω και γύρω από τα μπουτάκια, και περιχύστε με το τοματάκι. Ξεπλύντε με πολύ λίγο νερό τα κουτιά/κονσέρβες από το τοματάκι και ρίξτε το κι αυτό στο ταψί. Αλατοπιπερώστε το φαγητό και  ραντίστε το με το ελαιόλαδο.tomateΨήστε το φαγητό στη μέση του φούρνου επί περίπου 45 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και γυρίστε προσεκτικά τα μπουτάκια, ώστε τώρα η μεριά με την πέτσα να είναι από πάνω (προσοχή να μη σκιστεί η πέτσα!). Μοιράστε το ρύζι ανάμεσα στα μπουτάκια, αλατίστε λίγο ακόμα και γεμίστε το ταψί με 600 γραμμάρια (περίπου 3 νεροπότηρα) καυτό νερό. Ανακατέψτε ελαφρά και βάλτε το φαγητό πάλι στο φούρνο. Όταν το νερό θα έχει πλέον βράσει και εξατμιστεί, δοκιμάστε το ρύζι. Αν δεν είναι ακόμα έτοιμο, προσθέστε λίγο ακόμα νερό και ψήστε ώσπου το ρύζι να μαλακώσει. Στο τέλος του ψησίματος τα μπουτάκια θα έχουν κάνει μια ωραία σκούρα και τραγανιστή κρούστα, και το ρύζι θα έχει πάρει τη γεύση του κοτόπουλου και της σάλτσας.

Πανδαισία!  Hühnchen2Καλή σας όρεξη!

Advertisements

2 thoughts on “Κοτόπουλο με πιπεριές στο φούρνο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s