Απλή και πεντανόστιμη σάλτσα σκόρδου

γράφει η Ιωάννα

Η σημερινή συνταγή προέρχεται – και πάλι – από τη μαμά μου, η οποία έχει το εκπληκτικό ταλέντο να φτιάχνει πεντανόστιμα φαγητά από μόνο ελάχιστα υλικά. Δοκιμάστε αυτήν την απλή και γρήγορη σάλτσα και θα καταλάβετε τι εννοώ! Ταιριάζει υπέροχα με σπαγγετίνι, και φυσικά συνδυάζεται – αν θέλετε – με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τριμμένο σκληρό τυρί.

Σάλτσα σκόρδου – υλικά

  • Μία κονσέρβα ή ένα κουτί (400-500 γρ) τοματάκι ψιλοκομμένο ή χυμό τομάτας
  • 2 μικρές ή μία μεγάλη σκελίδα σκόρδο, περασμένο από την πρέσσα του σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι ή ξηρό λευκό κρασί
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Η εκτέλεση της συνταγής είναι απλή: βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρόλι και αφήστε να σιγοβράσει ώσπου να δέσει η σάλτσα. Για να γίνει γλυκιά και χυλωμένη χρειάζεται περίπου μία ώρα, αλλά αν βιάζεστε μπορείτε να τη βράσετε πιο έντονα για μισή περίπου ώρα. Καλή όρεξη!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s