Πράξεις 3: επιτέλους, δουλειά!

Πρέπει να το παραδεχτώ: ναι, μου λείπει η Αστροφυσική. Είναι σαν να έμεινε ένα κομμάτι του εαυτού μου στο παρελθόν, και τώρα να έχω μεταλλαχτεί σε ένα άλλο είδος ανθρώπου. Ένα ον που δε λύνει εξισώσεις όλη την ώρα. Αλλά επίσης, ένα ον που δεν έχει τρελό άγχος μέρα-νύχτα. Ή μάλλον, το άγχος έχει κι αυτό μεταλλαχτεί – έχει γίνει άγχος κυρίως οικονομικό!

Μία συμβουλή θα δώσω σε όσους θέλουν να αγοράσουν σπίτι: σκεφτείτε το καλά. Υπολογίστε το. Αν δεν έχετε πολύ «αέρα» στα οικονομικά σας, μην το επιχειρήσετε. Η λογική «έχει ο Θεός» δεν πιάνει εδώ. Τα έξοδα τρέχουν, και απρόοπτα έξοδα έρχονται πολύ, πολύ συχνά. Επίσης: μην ξοδέψετε και το τελευταίο δεκαράκι (τα απρόοπτα που λέγαμε!). Επίσης: να έχετε μια σταθερή δουλειά!

Να’ναι καλά ο σύζυγος, με έσπρωξε στην κατεύθυνση της δικής του εργασίας – την οποία ασκεί εδώ και σχεδόν δεκαετία: web development χρησιμοποιώντας την πολύ συμπαθητική Ruby on Rails. Κι έτσι, για μια ελάχιστη αποζημίωση, άρχισα να εργάζομαι ως μαθητευόμενη στην εταιρεία ενός συναδέλφου του. Με τη βοήθεια του συζύγου, μαθαίνω πολλά, και επιτέλους, επιτέλους, μπορώ να πω κι εγώ ότι έχω ένα νορμάλ επάγγελμα, που μπορείς να το εξασκήσεις στον «έξω»(-ακαδημαικό) κόσμο, που μπορείς να ψάξεις και να βρεις δουλειά στην πόλη σου, ίσως… Όταν τη μάθεις τη δουλειά βέβαια!

Καλές είναι βέβαια οι μαθητείες, αλλά μετά από μια δεκαετία και πλέον στα έδρανα, έρχεται η ώρα που σκέφτεσαι «επιτέλους θα ήθελα μια κανονική δουλειά, που να βγάζω έναν οβολό και να μην είμαι πλέον μαθητευόμενη/φοιτήτρια!». Αυτή η ώρα, έχω αποδεχτεί πλέον, ότι μπορεί να αργήσει λίγο ακόμα. Μαζί με αυτή θα αργήσει και η πολυπόθοιτη αμοιβή, η ανάλογη της εργασίας – προς το παρόν το ωρομίσθιό μου είναι χαμηλότερο από αυτό που δίνω στη γυναίκα που μας καθαρίζει το σπίτι. Και η τράπεζα βέβαια να μας κυνηγάει για τις δόσεις του δανείου (έπρεπε, βλέπετε, να αγοράσουμε σπίτι στην ακριβότερη επαρχία της Γερμανίας, για να είμαστε κοντά στην οικογένεια!) και όλα τα άλλα, έκτακτα και μη, έξοδα, να τρέχουν.

Γι’αυτό δουλεύουμε, όσο μπορούμε. Να καλύψουμε τα χρεωστούμενα σε συγγενείς-παιδιά-τράπεζες. Να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε ό,τι έξοδα εμφανιστούν στο μέλλον. Να φτιάξουμε και κάτι δικό μας βρε αδερφέ! Η δημιουργία ιστοσελίδων δίνει πρόσφορο έδαφος για την εξέλιξη προσωπικών δημιουργικών τάσεων και χόμπυ!

Προς το παρόν τα πράγματα είναι πολύ στριμόκωλα, αλλά δεν αμφιβάλλω ότι σε λίγους μήνες θα δούμε πλέον φως στην άκρη του τούνελ. Τι άλλο; Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Εκπαίδευση και εξέλιξη. Πραγματικά, δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην ατζέντα.

Advertisements

One thought on “Πράξεις 3: επιτέλους, δουλειά!

  1. ΄Πολύ ωραία νέα! Δυστυχώς ή ευτυχώς η δουλειά είναι απαραίτητη τόσο για οικονομικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Απόλαυσε αυτό το στάδιο της πρακτικής και εκμάθησης και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν σίγουρα. Καλή αρχή λοιπόν και καλή επιτυχία! Το καλοκαίρι είναι πλέον πολύ κοντά, συνεπώς μπορείς ήδη να αρχίσεις να σκέφτεσαι την καλοκαιρινή άδεια! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s