4η μέρα low carb

Τα αγαπημένα μου αλλαντικά: λουκανικάκι με τσίλι. Φανταστικό σνακ για την πρώτη λιγούρα του πρωϊνού.

Τα αγαπημένα μου αλλαντικά: λουκανικάκι με τσίλι. Φανταστικό σνακ για την πρώτη λιγούρα του πρωϊνού.

Σήμερα η μέρα πήγε σαφώς καλύτερα από τη χθεσινή. Και πάλι δεν έχω κάποιες ωραίες συνταγές να σας δείξω, γιατί ανακάλυψα κάτι κατά τη γνώμη μου πολύ καλό: με λίγα κρακεράκια από σπόρια (την συνταγή για τα οποία παρουσίασα προχθές), τυρί, λίγα αλλαντικά και έναν ωραίο καπουτσίνο, μπορώ να κάθομαι να δουλεύω χωρίς να χρειαστεί να κάνω διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό. Τα κρακεράκια είναι τέλειο υποκατάστατο του ψωμιού, και μπορεί κανείς να τα χρησιμοποιεί για ένα low carb «ψωμοτύρι». Είναι πολύ χορταστικά, διευκολύνουν την χώνεψη και προσωπικά τα βρίσκω νόστιμα. Αυτό μου εξοικονομεί ώρα από τη δουλειά, κάτι που είναι μεγάλο κέρδος, καθώς όλες τις άλλες ώρες της μέρας και του Σαββατοκύριακου έχω τα παιδιά στο σπίτι. Από Δευτέρα θα σας πω αν εξακολουθεί να «δουλεύει» αυτή η μέθοδος! Κι αν πράγματι μου εξοικονομεί χρόνο.

Τα αγαπημένα μου κρακεράκια. Θα αποτελέσουν τις επόμενες ημέρες το πάγιο σνακ μου!

Τα αγαπημένα μου κρακεράκια. Θα αποτελέσουν τις επόμενες ημέρες το πάγιο σνακ μου!

Σήμερα το πρωί βρέθηκα στο σούπερ μάρκετ και έκανα κάτι που συνήθως δεν επιτρέπω στον εαυτό μου για οικονομικούς λόγους: αγόρασα τα αγαπημένα μου λουκανικάκια με τσίλι, τα οποία χρησίμευσαν ως το πρώτο σνακ της μέρας. Αργότερα έβγαλα τυρί και κρακεράκια και μασουλούσα καθώς δούλευα στον υπολογιστή. Έτσι έβγαλα όλο το πρωϊνό ευχαριστημένη και χορτάτη.

Λίγο μετά το μεσημέρι ήρθε το επόμενο κύμα πείνας. Αυτό καταπολεμήθηκε με έναν μεγάλο καπουτσίνο: δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα το γάλα με χορταίνει πολύ! Και πράγματι, δε χρειάστηκα κάτι άλλο μέχρι την ώρα του βραδινού. Βέβαια εδώ το βραδινό το τρώμε κατά τις 6 το απόγευμα – μαζί με τα παιδιά.

4-3

Το λιτό μπριάμ της μαμάς. Παρ’όλα αυτά, πεντανόστιμο, γιατί είναι τίγκα στο ελαιόλαδο!

Για βραδινό έφτιαξα το μπριάμ της μαμάς μου. Επειδή έχει μόνο 4 συστατικά, πείτε το και το μπριάμ της τεμπέλας: ροδέλες πατάτες και κολοκύθια,  μπόλικες σκελίδες σκόρδο, να μυρίσει το σπίτι, και μπόλικο λαδάκι. Αλάτι, πιπέρι, ανακάτεμα καλό να πάει το λάδι παντού, και στο φούρνο. Οι πατάτες βέβαια δεν ενδείκνυνται για μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων, αλλά ποιος χρειάζεται πατάτες όταν έχει κολοκυθάκια που έχουν ρουφήξει όλο το ωραίο λαδάκι, και ένα γενναιόδωρο κομμάτι καλή φέτα;

Αυτό πρόλαβα να φωτογραφίσω ...

Αυτό πρόλαβα να φωτογραφίσω …

Έχοντας βάλει ένα βουνό κολοκυθάκια στο πιάτο μου, δυστυχώς ξέχασα να βάλω φωτογραφία. Το θυμήθηκα όταν είχαν μείνει μόλις τρία κομμάτια. Αλλά δεν πειράζει: είμαι σίγουρη ότι ξέρετε πώς μοιάζουν τα κολοκυθάκια, και πόσο νόστιμα είναι όταν συνδυάζονται με πολύ λάδι και τυρί.

Κι επειδή πείνασα, και στο ψυγείο αν θυμάμαι καλά έχει ένα σφιχτό αυγό, πάω πάλι να κολατσίσω. Αύριο σας περιμένω, με πραγματικές συνταγές – αύριο, εξάλλου, είναι Σάββατο, και έχω πολύ χρόνο για μαγείρεμα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s