Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια #5: Μπισκότα με τζίντζερ

μπισκοτάκια τζίντζερΑπό αρχές Νοεμβρίου κάθε χρόνο αρχίζω να σκέφτομαι τα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια που θα ψήνουμε παρέα με τα παιδιά. Φέτος άρχισα νωρίς! Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν με τα φορμάκια, να απλώνουν τη ζύμη, να κόβουν και να πλάθουν. Αυτό που τους αρέσει ακόμα πιο πολύ είναι να στολίζουν με χρωματιστό γλάσο και ζάχαρη τα έτοιμα μπισκότα! Με αυτόν τον τρόπο περνάμε ώρες στην κουζίνα κάθε Σαββατοκύριακο. Τα παιδιά έχουν μεγαλώσει αρκετά, ώστε να ασχολούνται με το ψήσιμο από τη μία χωρίς να γίνεται ο κακός χαμός στην κουζίνα, και από την άλλη χωρίς να βαριούνται γρήγορα. Και τα μπισκότα τους αρέσουν πολύ!

Πριν από μερικά χρόνια σας έδειξα 4 συνταγές για γερμανικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα: τα φεγγαράκια βανίλιας, τα αστεράκια με μπεζέ πραλίνας, τα μπεζεδάκια φουντουκιού-αμυγδάλου και τα αρωματισμένα μπισκότα βουτύρου. Φέτος έχω πάλι πολλές συνταγές στη λίστα μου, και μιας και αρχίσαμε ήδη με τα πρώτα ψησίματα, είπα να μοιραστώ μία από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές μαζί σας: τα μπισκοτάκια με τζίντζερ!

Αγγλικά μπισκοτάκια με τζίντζερ (περίπου 30 κομμάτια)

  • 100γρ μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 80γρ ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανιλίνη ή λίγη αυθεντική τριμμένη βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ.γλυκού αποξηραμένο τριμμένο τζίντζερ (μπαχαρικό)
  • 1 αυγό
  • 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150γρ κουβερτούρα bitter

Αρχικά βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό και χτυπήστε τα καλά μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε τα στα υγρά υλικά. Ζυμώστε μέχρι να γίνει μια ζύμη ομοιογενής. Τυλίξτε τη σε διάφανη μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς (στον αέρα) ή στους 175 βαθμούς (αντιστάσεις).

Όταν η ζύμη σκληρύνει, ανοίξτε την με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού (ανάλογα με το πόσο κολλάει η ζύμη μπορεί να χρειαστεί να αλευρώσετε την επιφάνεια εργασίας σας και τον πλάστη). Κόψτε με φορμάκια σε διάφορα σχέδια και τοποθετήστε τα μπισκότα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου. Ψήστε για 10-12 λεπτά. Τα μπισκοτάκια δεν πρέπει να σκουρύνουν.

Αφήστε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν καλά. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και γεμίστε είτε ένα κορνέ με πολύ μικρή τρύπα, είτε με ένα πλαστικό σακουλάκι όπου έχετε κόψει μία γωνία πολύ λίγο ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή τρύπα. Με το κορνέ μπορείτε να ζωγραφίσετε σχέδια πάνω στα μισά μπισκοτάκια. Τα υπόλοιπα μισά μπορείτε να τα καλύψετε με τη σοκολάτα.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s